Het “uit huis gaan”,

brood met notenvan dochter heeft voor de thuisblijvers één voordeel; onze eetgewoonten zullen drastisch  veranderen.puntpaprkaIk bakte brood met noten en we aten al puntpaprika en selderij. Voor de zekerheid het brood mét noten maar op een stenen bord, voorzichtigheid blijft geboden.

Bak brood : 500gr. witte bloem, half blokje verse gist (1 zakje droge gist volgens aanwijzing), lauwwarme melk, beetje boter, 1 ei, beetje olie. Kneden tot deeg van kom los laat. Laten rusten voor 15 min. Uitrollen vulling toevoegen. Vulling: krenten, rozijnen, uitgeperste sinaasappel, appel in stukjes, stukjes abrikoos, wat maar aanspreekt en grof gehakte noten.  Een beetje gemalen cardamom, gember en  kruidnagel. Deeglap oprollen. Met melk bestrijken. Toedekken met vochtige theedoek of clingfilm met olie. Oven voorverwarmen ruim 230 C. Na ruim een uur brood bakken, ruim 30min.

That our daughter has moved out has one big advantage, we get to eat different things. I baked bread with nuts and we have enjoyed sweet pepper. To be on the safe side I served the nutty bread on a plate rather than on the cutting board, we can’t ever be careless.

500 gr. white flour, fresh yeast (or dried, follow recipe) lukewarm milk, some butter, 1 egg, a little oil. Knead to supple dough. Let it rest for 15 min, the roll it out. Add filling. Filling; currants, raisins fresh orange juice, sprinkling of cardemom, cloves and ginger, dried apricot apple and whatever has your fancy and ofcourse nuts. Roll up tightly. Brush with milk. Cover with clingfilm or wet teatowel. Leave to rise for an hour. Bake at 230C for 30 min. 

8 reacties (+voeg die van jou toe?)

  1. Lida
    Feb 12, 2013 @ 19:30:13

    Wat heerlijk, dat brood ziet er echt zalig uit en hier is DS weer terug op het nest, er staan weer aardappelen en appelmoes op tafel! Grijns! Groetjes
    Lida

    Beantwoorden

  2. Anita
    Feb 12, 2013 @ 20:21:33

    Wat ziet dat brood er lekker uit.

    Beantwoorden

  3. Jane
    Feb 12, 2013 @ 22:11:27

    Dat ziet er heerlijk uit! Heb meteen zin om ook zo’n brood te bakken!

    Beantwoorden

  4. Balsemien
    Feb 13, 2013 @ 00:48:02

    Je broodjes zien er heerlijk uit! Je bent ook een onverbeterlijke optimist: je geeft er een mooie positieve draai aan!

    Beantwoorden

  5. lupineke
    Feb 13, 2013 @ 10:15:09

    Hmmmmm!!!!! Wow, ik ruik het hier!! Hoog tijd om die oven aan te zetten en aan de slag te gaan ;)!

    Beantwoorden

  6. Willy
    Feb 13, 2013 @ 14:10:42

    Dat ziet er heerlijk uit en ook zo mooi van vorm, jammie!

    Beantwoorden

  7. Gingini
    Feb 14, 2013 @ 09:28:44

    Yummie! Ons weer lekker zitten maken!😉

    Beantwoorden

  8. Gert
    Feb 14, 2013 @ 11:34:35

    Oh, wat zien die broden er weer lekker en professioneel uit zeg. Lekker hoor.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s